Wilt u graag dat uw oprit mooi en stevig betegeld of bestraat is zodat u makkelijk met uw auto op uw parkeerplek kunt rijden?

Hier geven wij u alle informatie over de mogelijkheden van het bestraten en aanleggen van uw oprit, tot en met de prijzen die per m2 berekend worden.

Kosten

Wat zijn de kosten om uw oprit te laten aanleggen? Hieronder een  overzicht van de gemiddelde prijzen.

Stratenmaker

25-30per uur
  • € 15-25 per m2

Stenen/tegels

12-30m2

Ophoogzand

40-60M3

Omdat elke situatie anders is, is het inschatten van de kosten vaak wat ingewikkelder dan u denkt. Als u graag een goede prijsinschatting wilt ontvangen is het raadzaam om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Zorg voor een stevige oprit!

Omdat een auto nogal zwaar kan zijn en tegels hierdoor kunnen breken is het van groot belang dat de oprit het gewicht van uw auto makkelijk kan verdragen.

Waar moet de stratenmaker op letten bij het bestraten van een oprit? Wij hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet voor u:

  • Vulzand – Ophoogzand: Door het juiste zand te gebruiken voorkomt u verzakkingen en het breken van de stenen. De meest gebruikte laagdikte van ophoogzand om een goede fundering te creëren voor uw bestrating ligt tussen de 25 en 35 cm.
  • Dikke tegels of stenen gebruiken: Om een stevige oprit te krijgen is de juiste dikte van de tegels van groot belang. Stenen vanaf 5 cm tot 7 cm dikte zijn het meest geschikt voor een oprit. Steensoorten zoals betonklinkers of waaltjes zijn het meest gebruikt voor het bestraten van een oprit.
  • Legverband: Bij bestraten zijn er verschillende soorten legverbanden mogelijk. Voor een stevige bestrating zijn de meest gebruikelijke, de elleboog en keperverband. Omdat de stenen vaak dwars tegen elkaar aan worden gelegd is de kans op verschuiving of verzakking vele malen kleiner.
  • Randen: Opsluitbanden aan de zijkant van de bestrating zijn noodzakelijk als het om een oprit gaat. Door het leggen van opsluitbanden hebben de stenen geen ruimte om te verschuiven. De meest voorkomende maat die gebruikt wordt is 8 x 20 x 100 cm.
  • Aftrillen: Als de oprit is bestraat dan wordt deze aangetrild met een trilplaat. Door het aantrillen van de tegels of stenen zetten deze zich vast in het ophoogzand. Voor dat het aan trillen van de oprit begint moet deze geheel schoon zijn en mogen er geen steentjes of andere scherpe voorwerpen zich op de oprit bevinden. Zo voorkomt u dat u beschadigingen krijgt aan uw nieuwe oprit.