Terwijl vele (water)vogels genieten van de tijdelijke vijver aan de Schipdijk, zijn medewerkers van Bestratingsbedrijf Been en Luinge woensdag en donderdag druk geweest met de bestrating rond het ‘clubhuis’ van de ijsbaanvereniging. De oude bestrating is verwijderd en nadat er een nieuw zandbed was aangebracht kon de nieuwe H-klinker bestrating gelegd worden. Dit leggen gebeurde voor het grootste gedeelte machinaal, waarna het afwerken nog handmatig diende te gebeuren.

Het vernieuwen van de bestrating gebeurt voor een gedeelte als sponsoring door Been en Luinge ‘Na het opknappen van de kantine twee jaar geleden, nu de bestrating en een machinepark wat up to-date is zijn we als ijsvereniging Peize klaar voor een mooie schaatswinter’, laat secretaris Arend Wekema weten. ‘We zijn blij met de steun van onze sponsoren zoals Been en Luinge. Het zou mooi zijn als de leden van de vereniging deze winter als schaatsers de mede door de sponsoren gerealiseerde vernieuwingen kunnen ervaren’.